Titanics Forlis

Titanics Forlis fylder 100 år

RMS Titanic sank natten mellem den 14. og 15 april 1912

Foredraget om Titanic er også historien om mennesket, der begår hybris og straffes med nemesis. Den tragiske historie om Titanic – Skibet, der ikke kunne synke – har nu gennem 100 år facineret os. Her i foredraget fortæller jeg, på min baggrund som historielære, den facinerende historie om RMS Titanic – krydret med billeder, fakta og naturligvis klip fra storfilmen af samme navn fra 1997.

Få et oplysende og gribende foredrag om en af historiens største katastrofer.

Måske så du Thomas Sloth fortælle om Titanic på Go’ morgen Danmark?

RMS Titanic var datidens største dampskib – og også et af de mest luksuiøse. Der var stor interesse omkring dette “verdens største menneskeskabte objekt”, og tusinder fulgte hendes søsættelse med mere end 2200 passagerer.
Starten af turen gik planmæssigt; men da Titanic kolliderede med et isbjerg, blev skroget flænset op – og vandet strømmede ind. Ulykken, der ikke kunne ske var sket!

I de næste timer udspiller katastrofen sig, da der kun er redningsbåde til halvdelen af passagererne, og Titanic meget hurtigt tager vand – 1522 mennesker dør.

Sidenhen har man forsket meget i forliset og der kommer med jævne mellemrum nye teorier, som bygger på observationer af vraget. Desuden er der natuligvis også konspirationsteorier om forliset. Historien om Titanics forlis har stor symbolsk betydning for eftertiden – og menneskets tekniske formåen.

Få alle de gode historier og meget mere i dette foredrag om Titanic.

Målgruppe: Alle! Skoler, foreninger og virksomheder.

Honorar: 4.000,- + transport

Eller ring nu: Tlf: 25 78 90 22.